lunes, 11 de junio de 2012

Seguim aprenent...

Què ha de passar per a que una mestra aprengui?

Com a primera impressió diré que és una pregunta que normalment no es faria cap professional de cap sector, una vegada ja està format i disposa de l’experiència per dur a terme la seva labor Professional..; però això és una utopia, perquè tota persona, formada o no, ha de seguir aprenent, sinó en el camp de la seva professió, sí com a persona que evoluciona i canvia al pas dels anys.
Una mestra ha de tenir constància i saber observar amb atenció i anàlisi tot el que passa al seu voltant, a més sempre ha de tenir inquietuds per seguir millorant i innovant per afavorir els aprenentatges en els nens.
Per a que una mestra aprengui dintre de les aules només ha de passar, al meu parèixer, que estigui atempta a les situacions que allà es donen, tant entre els nens i entre els nens i els adults. Tots seguim aprenent de manera constant, conscient o inconscientment, adquirint destreses i habilitats que potser encara no havíem descobert que les teníem o que les hem anat adquirint amb l’experiència i amb les nostres relacions socials.
També és molt important que les mestres es segueixin formant acadèmicament o si més no, seguir investigant per innovar i millorar la seva tasca educativa.
Per últim penso que és de vital importància seguir oberta a noves experiències, tenir ganes i il·lusió, amb una ment oberta en respecte als canvis i a comunicar-se i relacionar-se amb els seus iguals per seguir interioritzant i adaptant les concepcions i criteris professionals, sempre amb mires de millorar i afavorir el bon desenvolupament general dels infants.

Què cal per a que jo aprengui?

Per a que jo segueixi aprenent ha de passar el mateix que he descrit al primer punt, he de estar atempta i mantenir una actitud observadora, una postura oberta i reflexiva.
Un punt molt important que abans no he citat, i el veig essencial per seguir aprenent és donar-nos temps, espai i actitud amable per poder equivocar-nos i tenir el coratge i la seguritat pròpia de corregir els errors i provocar l’aprenentatge mitjançant l’assaig-error. Perquè moltes vegades tenim la teoria, però desprès ha de venir la pràctica i és allà on te n’adones del que et falta per aconseguir i del que pots millorar...En definitiva:no tenir por a equivocar-nos i tenir les ganes i la força per reprendre i millorar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario